Biscottien jäähdyttämisen aikana paistoin suklaisia herkkuja kaikista "jämistä":

Suklaiset pähkinäpikkuleivät:

200 g toblerone-suklaata

125 g voita

200 g sokeria

2 munaa

1 valkuainen (jäi edellisestä, voi laittaa koko munankin)

1 tl vaniljasokeria

½ tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

ripaus suolaa

100 g pähkinöitä

75 g suklaata

muutama säilykekirsikka

 

Rouhi tobleronesuklaa. Sulata voi kattilassa, anna sen hieman ruskistua. Nosta kattila levyltä ja lisää kuuman voin sekaan suklaa pienissä erissä. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi.

Siivilöi kulhoon kuivat aineet. Lisää rouhitut suklaa ja pähkinät (käytin kevyesti suolattua seosta, jossa oli manteleita, pistaaseja ja hasselpähkinöitä, joten en lisännyt suolaa erikseen) sekä silputut kirsikat. Sekoita ja yhdistä munaseokseen. Anna taikinan kovettua kylmässä.

Tee taikinasta pieniä palloja pellille, jätä leviämisvaraa. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla reilu 10 minuuttia. Pikkuleivät saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi. Jäähdytä ja herkuttele!

 

Tämäkin ohje on muokattu Lahjoja keittiöstä -kirjasta, siinä ohje on Suklaiset pekaanipikkuleivät -nimellä.