Biscottien jäähdyttämisen aikana paistoin suklaisia herkkuja kaikista "jämistä":
Suklaiset pähkinäpikkuleivät:
200 g toblerone-suklaata
125 g voita
200 g sokeria
2 munaa
1 valkuainen (jäi edellisestä, voi laittaa koko munankin)
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g pähkinöitä
75 g suklaata
muutama säilykekirsikka
Rouhi tobleronesuklaa. Sulata voi kattilassa, anna sen hieman ruskistua. Nosta kattila levyltä ja lisää kuuman voin sekaan suklaa pienissä erissä. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi.
Siivilöi kulhoon kuivat aineet. Lisää rouhitut suklaa ja pähkinät (käytin kevyesti suolattua seosta, jossa oli manteleita, pistaaseja ja hasselpähkinöitä, joten en lisännyt suolaa erikseen) sekä silputut kirsikat. Sekoita ja yhdistä munaseokseen. Anna taikinan kovettua kylmässä.
Tee taikinasta pieniä palloja pellille, jätä leviämisvaraa. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla reilu 10 minuuttia. Pikkuleivät saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi. Jäähdytä ja herkuttele!
Tämäkin ohje on muokattu Lahjoja keittiöstä -kirjasta, siinä ohje on Suklaiset pekaanipikkuleivät -nimellä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.