Tämä ohje on ollut unohduksissa 20 vuotta, löytyi nyt vanhojen papereiden seasta. Sain sen joskus 80-luvun loppupuolella reseptinvaihtoystävältäni eteläpohjanmaalta. Silloin harrastettiin sellaista, ei ollut blogeja ei, eikä juuri kotitietokoneitakaan.

Alkuperäisellä ohjeella.

 

Tomusokerilla verhoiltu. (Jos oikein tarkasti katsoo, kuvista näkee meidän vihdoin saaneen lunta. Jippii!!!)

 

Vaniljapullat:

2 dl maitoa

25 g hiivaa

75 g voita

3 rkl sokeria

1 muna

n. 8 dl vehnäjauhoja

 

täyte:

3 dl vaniljavanukasta jauheesta

(sopii myös kiinteä omenasose + kaneli)

 

voiteluun:

sulatettua voita

(tomu)sokeria

 

Lämmitä maito 37 asteiseksi. Liuota hiiva tilkkaan nestettä.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna, hiivaseos ja loput maidosta.  Lisää jauhot osissa (itse laitoin vain 6 dl, että sain pehmeämmät nisut) ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte ohjeen mukaan vähentäen kuitenkin nesteen määrää hieman, jotta saat jämäkän täytteen.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä paloja (halkaisija noin 9 cm). Pursota kullekin palalle nokare täytettä ja nipistä reunat yhteen, että pullista tulee pieniä nyyttejä. Aseta pullat saumapuoli alaspäin pellille. Kohota hyvin.

Paista uunin keskitasossa 225 asteessa kauniin ruskeiksi.

Voitele pullat sulatetulla voilla ja pyöräytä heti sokerissa. (Minun makuuni tuo sokeripinta on liian makea, en oikein välitä munkeistakaan, joten voitelun jälkeen annoin pullien jäähtyä ja sihtasin sitten päälle hieman tomusokeria. Ja tein itseasiassa kaksinkertaisen taikinan.)

 

Lapset teki "silmäpullia"