Tässä herkullisen mehevä ja raikas kakku kahvipöytään:

P4280714-normal.jpg

 

Limettikakku:

3½ dl sokeria

3 munaa

2 limetin raastettu kuori

5 dl karkeita vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

1 vaniljatangon siemenet

175 g voita sulatettuna

 

limettisiirappi:

1 limetin mehu ja raastettu kuori

½ dl sokeria

1 dl vettä

 

Vaahdota munat, sokeri, limetinkuori ja vaniljansiemenet. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta munavaahtoon ja vatkaa hyvin. Lisää kolmannes maidosta seokseen hyvin vatkaten. Toista kaksi kertaa, niin että kaikki on lisätty. Vatkaa täydellä teholla, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

Lisää voisula ja sekoita pienellä teholla tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1½ litran vetoiseen vuokaan, paista uunin alatasolla 170 asteessa noin 1 h 15 min.

Limettisiirappi: Mittaa kattilaan limetin mehu, -kuori, sokeri ja vesi. Kuumenna matalalla lämmöllä kiehuvaksi. Lisää lämpöä ja keitä, kunnes nesteen määrä on vajennut puoleen ja seos on siirappimaista.

Kun kakku on kypsä, nosta se vuokineen ritilälle tiskialtaan päälle ja valele pinta siirapilla. Ylimääräinen valuu reunojen yli altaaseen. Anna kakun olla hetki vuoassa ja siirrä se sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. (Limettisiirappi on aika kirpakkaa, joten jos et tykkää, jätä pois.)

Ohje on muokattu The Hummingbird Bakeryn sitruunakakusta.

 

Lisäys 30.4.2013:

Tein tätä samaa töihin, korvasin limetin 100 grammalla rouhittua valkosuklaata ja 20 g pakastekuivattua mansikkaa. Tästä jätin pinnalta siirapin pois. Toimi myös näin!