Lauantaiaamun kokeilu; toscakakkua ja appelsiinia. Hyvä yhdistelmä!

P2040001.jpg

Appelsiinitoscakakku:

Pohja:

150 g voita 

1½ dl sokeria

2 munaa

3½ dl leivontakarkeita vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 tl raastettua appelsiinin kuorta

1 appelsiinin mehu (1 dl)

1 dl maitoa

 

Kuorrutus:

1½ dl kuohukermaa

100 g voita

1 dl sokeria

½ dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

100 g mantelilastuja

 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja  voitele reunat. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää appelsiininkuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen nesteen kanssa muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla vajaa puoli tuntia.

Tee kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kerma, voi ja sokerit kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää mantelilastut ja keitä miedolla lämmöllä kunnes seos hieman paksunee (reilu 5 min.). Jäähdytä kuorrutus haaleksi.

Ota kakku uunista, levitä kuorrutus päälle ja paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Jäähdytä kakku, irrota se vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.

 Tykättiin kovasti, pohjasta tuli ihanan mehevä ja appelsiini sopi tosiaan hyvin makuun.