Lauantaiaamun kokeilu; toscakakkua ja appelsiinia. Hyvä yhdistelmä!
Appelsiinitoscakakku:
Pohja:
150 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl leivontakarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua appelsiinin kuorta
1 appelsiinin mehu (1 dl)
1 dl maitoa
Kuorrutus:
1½ dl kuohukermaa
100 g voita
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g mantelilastuja
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää appelsiininkuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen nesteen kanssa muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla vajaa puoli tuntia.
Tee kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kerma, voi ja sokerit kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Lisää mantelilastut ja keitä miedolla lämmöllä kunnes seos hieman paksunee (reilu 5 min.). Jäähdytä kuorrutus haaleksi.
Ota kakku uunista, levitä kuorrutus päälle ja paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Jäähdytä kakku, irrota se vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.
Tykättiin kovasti, pohjasta tuli ihanan mehevä ja appelsiini sopi tosiaan hyvin makuun.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.