Lukuisia piirakoita on tänä kesänä tehty takapihan mustikoista. Nyt alkaa olla viimeiset marjat käsillä ja ne ovatkin ihan pelottavan suuriksi paisuneet, hetkessä poimii käsin litran!
Tämä ohje on muokattu the Hummingbird Bakeryn mustikkamuffineista.
Mustikkavalkosuklaamuffinssit (24 kpl):
5½ dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
3,75 dl piimää
muutama tippa vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)
75 g voita
3½ dl tuoreita mustikoita
100 g valkosuklaata
½ tl raastettua sitruunan kuorta
Mittaa jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja sooda kulhoon ja vatkaa hiljaisella teholla sekaisin. Sulata voi.
Vatkaa piimä, muna, sitruunan kuori ja vanilja-aromi keskenään ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää voisula, sekoita ensin pienellä teholla juuri ja juuri sekaisin ja lopuksi voimakkaasti vatkaten tasaiseksi taikinaksi.
Lisää lopuksi mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita varovasti puuhaarukalla tasaiseksi.
Jaa taikina vuokiin muffinssipellille ja paista vajaa ½ tuntia kunnes ne tuntuvat painettaessa kimmoisilta ja ovat saaneet hieman väriä pintaansa.
Alkuperäisessä ohjeessa tästä sanottiin tulevan 12 kpl, mutta minulla tuli kaksi pellillistä normaalikokoisia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.