Kasvissosekeitot ei ole ikinä kuuluneet lempiruokiini, ne on itse asiassa olleet kesäkeiton jälkeen inhokkilistan kärjessä... Mutta kaikkea pitää opetella syömään (paitsi sitä kesäkeittoa) ja joskus voi yllättyä positiivisesti. Tämä oli aivan sairaan hyvää ja siksi pakko laittaa tänne muistiin!

P3260001.jpg

 

 

Myskikurpitsakeitto:

1 myskikurpitsa

vettä

2 dl kuohukermaa

1 kevätsipulin varsi

pätkä keltaista chiliä

suolaa

mustapippuria

ripaus chayennepippuria

ripaus muskottipähkinää

 

Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Kuori ja paloittele. Laita palat pellille, ripottele hieman suolaa pinnalle ja paahda uunissa 150 asteessa ainakin tunti kunnes kurpitsa on kypsää ja pehmeää.

Laita kattilaan kurpitsalohkot, pilkotut chili ja sipuli sekä vettä sen verran, että peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja vettä tarpeen mukaan, itse tykkään paksuhkosta keitosta. Mausta makusi mukaan suolalla, pippureilla ja aavistuksella muskottipähkinää.

Kyytipojaksi jälkiuunileipää ja vettä.

 

Myskikurpitsa on hyvää myös pelkästään paahdettuna. Pinnalle suolaa, mustapippuria ja öljyä, uuniin tunniksi ja tarjolle hyvän pihvin kanssa.