Heinäkuun 14. päivä ja mittarissa +13 astetta. Kylmässä kesässä on se hyvä puoli, että ehtii lomalla leipoa. Tänään tehtiin kampanisuja, lappilaista perinneherkkua:

P7140009.jpg


Kampanisut (n. 20 kpl):

250 g voita

1½ dl sokeria

1½ dl rahkaa (tai hapanta kermaa)

1 tl soodaa

5 dl vehnäjauhoja


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita sooda rahkaan ja lisää voivaahtoon, sekoita hyvin.

Lisää vehnäjauhot kahdessa erässä. Sekoita vain sen verran, että saat taikinasta tasaista. 

Anna taikinan tekeytyä kylmässä.

Kauli taikinasta vajaan sentin paksuinen levy jauhotetun leivinpaperin päällä. Taikina on aika tarttuvaista, joten jauhoja joutuu ripottelemaan pinnallekkin muutamassa erässä. Leikkaa levystä taikinapyörällä 5x10 cm paloja. Tee jokaiseen palaan kolme viiltoa.

Paista 225 asteessa kymmenisen minuuttia eli kunnes kammat ovat kauniin ruskeita.

Tarjoa lämpimänä.


Helppoa ja hyvää, vaikka kesäiselle piknikille. Neiti meinasi etukäteen, ettei nää maistu miltään. Söivät kuitenkin monta ja hyvää näytti olevan -Nutellalla ja ilman :)