Kevät tulee pikkuhiljaa ja minulla se tietää työkiireitä. En juurikaan ehdi harrastaa enkä tutkailla muiden herkullisia blogeja tällä hetkellä. Välillä on pakko kuitenkin "ottaa omaa aikaa" ja pöllyyttää jauhoja.

Sain sly-paketissani ( http://sakarisokeri.vuodatus.net/blog/2832987/sly-14-maaliskuun-paketti/ ) kondensoitua maitoa ja halusin tehdä jotain muutakin banoffeen lisäksi:

Suklaatoffeepalat:

125 g voita

0,75 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

reilu 1 dl riisijauhoja (perunajauhoja)

ripaus suolaa

 

toffee:

50 g voita

0,75 dl muscovadosokeria (ruokakokidesokeria)

400 g kondensoitua maitoa

50 g pinjansiemeniä (näitä ei kaapista löytynyt)

 

päälle:

200 g tummaa suklaata (laitoin puolet valkoista)

 

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi. Siivilöi sekaan jauhot ja suola, ja sekoita löyhäksi taikinaksi. Painele taikina litteäksi kiekoksi, kääri se kelmuun ja laita kylmään vetäytymään puoleksi tunniksi.

Vuoraa 20x20 cm vuoka leivinpaperilla. Painele taikina litteäksi vuokaan ja paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Keitä voita, sokeria ja maitotiivistettä, kunnes se sakenee kinuskiksi. (Helpoiten onnistuu mikrossa 1½ minuutin pätkissä välillä sekoittaen.) Lisää pinjansiemenet. Kaada seos taikinan päälle ja anna jähmettyä kylmässä.

Sulata suklaat ja levitä toffeen päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

 

Ohje on muokattu Gummeruksen 200 suklaaunelmaa -kirjasta, suluissa mitä itse käytin. Tein tämän 1½-kertaisena 25X35 cm vuokaan.

Pohjasta tulee aika rapsakka, ei saanut leikattua nätisti.  Tämä on kyllä oikeastaan karkkia, melkein ku Raiderit .