Jossain ruokaohjelmassa jokin aika sitten tekivät jälkkäriä, johon tuli tuorejuustoa, ja kokki kehotti käyttämään aina aitoa mascarponea. Tämä lause jäi jonnekkin tuonne pääkoppaan muhimaan, minä kun en ole koskaan ollut tuorejuuston ystävä makeassa leivonnassa. Nyt se on testattu ja täytyy sanoa, että kyllä oli tyyppi oikeassa!!!
Tästä piti tulla vain mangokakku, mutta halusin jotain "keltaista" makua myös itse täytteeseen.
Kakusta tuli ruma kuin mikä, kun kiilteeseen tuli liian vähän liivatetta, mutta aivan mielettömän hyvää . Kokeilkaapa!
Appelsiinijuustokakku:
Pohja:
150 g muro- tai kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan (kannattaa laittaa hillitysti, ettei tule liian makeaa)
4 liivatelehteä
Kiille:
2 prk piltti-aurinkoinen-sosetta (tai mangososetta)
½ dl appelsiinimehua
3 liivatetta (laitoin tähän 2 ja jäi siis löysäksi)
sokeria maun mukaan
Jauha keksit muruiksi ja sekoita sulaan voihin. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, raastettu appelsiinin kuori ja sokerit. Liota liivatteita ohjeen mukaan, kiehauta appelsiinimehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna jäähtyä. Lisää mehu täytteeseen ja tarkista maku. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä kylmässä.
Tee kiille. Liuota liivatteet kiehautettuun appelsiinimehuun. Yhdistä seos ja hedelmäsose, lisää tarvittaessa sokeria. Levitä jäähtynyt kiille kakun päälle. Laita kylmään jähmettymään.
Irrota vuoka ja koristele. Nauti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.