Ystävänpäivä lähestyy, joten leivottiin neidin kanssa teemaan sopivia pikkuleivoksia:
Kinuskisuklaaleivokset:
Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl (karkeita) vehnäjauhoja
1 keltuainen
Kinuski:
70 g voita
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
1 dl fariinisokeria
Pinnalle:
200 g maitosuklaata
koristerakeita tai valkosuklaata
Nypi pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin ½ cm paksuiseksi levyksi, poista päällimmäinen paperi ja nosta pellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15 minuuttia.
Keitä paistamisen aikan kinuski. Sulata kattilassa voi, lisää purkkimaito ja fariinisokeri. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kinuski sakenee.
Kaada kinuski kuumana lämpimän pohjalevyn päälle ja levitä tasaiseksi.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada se kinuskin päälle, levitä tasaiseksi ja koristele. Anna suklaan kovettua ja ota piirakasta paloja korkealla piparimuotilla tai leikkaa se neliöiksi. Aika makeaa on, joten palojen ei tarvi olla kovin isoja.
Idea näihin tuli Sumin miljonäärin piirakasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.