Hyvän joulun toivotuksena työkavereille rommimascarponemoussella kuorrutettua/täytettyä inkiväärisaksanpähkinäkakkua:

PC150920-normal.jpg

Inkiväärisaksanpähkinäkakku:

Ohjeesta tulee 20x30 pellillinen.

 

Pohja:

300 g voita

3 dl ruokosokeria

1 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

6 munaa

4½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 dl saksanpähkinärouhetta

2 palaa kuivattua sokeroitua inkivääriä (n. 1 rkl)

1½ dl kermaa

 

Täyte+kuorrutus:

6 dl vispikermaa

400 g mascarponejuustoa

3-4 rkl ruokosokeria

3 rkl rommia tai 1 tl rommiaromia

2 tl vaniljasokeria

 

Koristeeksi:

½ granaattiomenan siemenet

2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

½ dl paahdettua saksanpähkinärouhetta

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja pieneksi pilkottu inkivääri (voit käyttää tilalla 1 tl jauhettua), lisää ne vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota kerma ja lisää siihen muut täyteainekset. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria/rommia.

Halkaise kakkupohja, levitä väliin kolmasosa mascarponevaahdosta. Päällystä kakku lopulla vaahdolla, halutessasi voit jättää hieman pursotukseen. Koristele kakku ja anna tekeytyä  seuravaan päivään.

(Kotikäyttöön kakun voi tehdä pyöreässä vuoassa pienentämällä ohjeen 2/3 yllä olevasta ja tekemällä kaksi täyteväliä.)

PC150917-normal.jpg

Mukavaa Joulunodotusta!