Joulusuklaiden tuhoamisoperaatio jatkuu:

P1100005.jpg

DaCapo-banaanikakku:

2 kypsää banaania

125 g DaCapo-suklaata

100 g voita

2 dl sokeria

2 munaa

3 dl karkeita vehnäjauhoja

½ dl tummaa kaakaojauhetta

1½ tl leivinjauhetta

1½ tl vaniljasokeria


Kuorrutus:

100 g DaCapo-suklaata

20 g voita


Soseuta banaanit haarukalla. Pilko suklaa. 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, lisää ensin puolet siivilän läpi taikinaan. Sekoita, lisää banaanisurvos, sekoita taas ja lisää loppu jauhoseos. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Levitä taikina litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Anna kakun jäähtyä hetki, irrota vuoasta ja laita tarjoilualustalle.

Sulata voi ja suklaapalat kattilassa. Levitä kuorrutus kakulle ja koristele suklaarouheella tms.


Tätä kakkua kannattaa kokeilla, on ihanan mehevää ja herkullista! Alkuperäinen ohje K-ruoka.