Tämä leivonnainen ei ole mikään kakkujen kauneuskuningatar, mutta ah niin hyvää vaikka jälkkäriksi:

Ohje on muokattu amerikkalaisesta omenapiiraasta.

Päärynäpiiras:

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

150 g voita

½ dl kylmää vettä

 

Täyte:

4 päärynää

1 lime

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

muutama nokare voita

 

Nypi jauhot, sokeri ja kylmä voi. Lisää vesi ja sekoita. Laita taikinapallo kylmää vähintään puoleksi tunniksi.

Perkkaa ja lohko päärynät kulhoon. Purista lohkojen päälle limen mehu.

Kauli taikinasta kaksi piirakkavuoan kokoista levyä, pohjakappale isommaksi. Nosta isompi levy vuokaan (pohjalle ja reunoille). Lisää päärynälohkot, sokerit ja muutama voinokare. Laita toinen levy päälle, siisti reunat ja tee kuoreen esim. omenaporalla muutama reikä. (Reuna kannattaa liimata vedellä alustaikinaan, ettei aukea paiston aikana.)

Paista piirasta 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Tarjoa piiras lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.