Tämä leivonnainen ei ole mikään kakkujen kauneuskuningatar, mutta ah niin hyvää vaikka jälkkäriksi:
Ohje on muokattu amerikkalaisesta omenapiiraasta.
Päärynäpiiras:
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita
½ dl kylmää vettä
Täyte:
4 päärynää
1 lime
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muutama nokare voita
Nypi jauhot, sokeri ja kylmä voi. Lisää vesi ja sekoita. Laita taikinapallo kylmää vähintään puoleksi tunniksi.
Perkkaa ja lohko päärynät kulhoon. Purista lohkojen päälle limen mehu.
Kauli taikinasta kaksi piirakkavuoan kokoista levyä, pohjakappale isommaksi. Nosta isompi levy vuokaan (pohjalle ja reunoille). Lisää päärynälohkot, sokerit ja muutama voinokare. Laita toinen levy päälle, siisti reunat ja tee kuoreen esim. omenaporalla muutama reikä. (Reuna kannattaa liimata vedellä alustaikinaan, ettei aukea paiston aikana.)
Paista piirasta 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Tarjoa piiras lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.