Tämän talven lemppari on meillä ehdottomasti ollut suklaan ja appelsiinin yhdistelmä, kääretortun muodossa tällä kertaa:

P2090950-normal.jpg

 

Fazerina-torttu:

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

2 dl vispikermaa

100 g Fazerina-suklaata (tai 100 g tummaa suklaata + muutama tippa appelsiiniöljyä + sokeria tarvittaessa)

 

Koristeeksi:

50 g tummaa suklaata

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä siivilän läpi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon suklaa sen jäähdyttyä. Jos käytät tummaa suklaata ja appelsiiniöljyä, lisää tarvittaessa sokeria. Appelsiiniöljyn voit korvata myös  2 tl:lla raastettua appelsiinin kuorta.

Levitä täyte pohjalle ja kääri rullalle.

Koristele torttu sulatetulla/rouhitulla tummalla suklaalla ja leikkaa vinottain annospaloiksi.

 

P2090953-normal.jpg

Helppoa, nopeaa ja niin hyvää!