Tämän talven lemppari on meillä ehdottomasti ollut suklaan ja appelsiinin yhdistelmä, kääretortun muodossa tällä kertaa:
Fazerina-torttu:
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
100 g Fazerina-suklaata (tai 100 g tummaa suklaata + muutama tippa appelsiiniöljyä + sokeria tarvittaessa)
Koristeeksi:
50 g tummaa suklaata
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä siivilän läpi varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon suklaa sen jäähdyttyä. Jos käytät tummaa suklaata ja appelsiiniöljyä, lisää tarvittaessa sokeria. Appelsiiniöljyn voit korvata myös 2 tl:lla raastettua appelsiinin kuorta.
Levitä täyte pohjalle ja kääri rullalle.
Koristele torttu sulatetulla/rouhitulla tummalla suklaalla ja leikkaa vinottain annospaloiksi.
Helppoa, nopeaa ja niin hyvää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.