Viikonloppu ja taas on satanut lähes tauotta. Mutta ei se mitään, ompahan aikaa leipoa.
Takapihan mustikat alkaa pikkuhiljaa olla kypsiä. Mamman marjapiirakan tein jo viime viikonloppuna, nyt yhdistin piirakan ja muffinssit:
Mustikkapiirakkamuffinssit (12 kpl):
125 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl piimää
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
1½ dl vettä
½ dl hasselpähkinärouhetta
Sulata voi. Tee vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan 1½ dl:aan kylmää vettä. Kreemi saa olla aika paksua.
Sekoita munat ja sokeri keskenään, älä vatkaa. Lisää voisula ja piimä vuorotellen muutamassa erässä.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri, siivilöi seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista.
Jaa taikina muffinssipellin koloihin laitettuihin vuokiin. Lisää pinnalle mustikat, niiden päälle vaniljakreemi ja lopuksi pähkinärouhe.
Paista muffinsseja uunin alatasolla 20-25 minuuttia.
Tämän voi tehdä piirakkanakin. Silloin paistoaika on reilu puoli tuntia (vuoan koosta/taikinapohjan paksuudesta riippuen) ja marjoja kannattaa laittaa 4-5 dl.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.