Vuoden vaihtuessa herkuteltiin suolaisella piirakalla:

PC310599-normal.jpg

 

Kylmäsavulohipiiras:

pohja:

125 g voita

1 dl vehnälesettä

2½ dl vehnäjauhoja

1 pieni muna

ripaus suolaa

 

täyte:

200 g kylmäsavulohta

1 pieni porkkana

2 dl kuohukermaa

3 munaa

tilliä

mustapippuria

(ripaus suolaa)

Nypi voi, leseet, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja raasta porkkana. Pilko lohi pieniksi kuutioiksi. Levitä molemmat taikinan päälle.

Sekoita kerma ja munat kulhossa. Lisää tilliä ja mustapippuria makusi mukaan (sekä halutessasi ripaus suolaa). Kaada seos vuokaan ja paista uunin alatasolla puolisen tuntia.

Tarjoa haaleana.