Tällainen kokeilu tänä viikonloppuna:
Appelsiinipiirakka:
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
110 g voita
ripaus suolaa
2-3 rkl kylmää vettä
Täyte:
Appelsiinikiisseli:
3 munaa
1½ dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinimehua
50 g voita
Vaniljakreemi:
2 dl vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta (tai pakkauksen ohjeen mukaan)
Koristeeksi:
2 dl vispikermaa
kaakaojauhetta
Tee ensin pohja. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää kylmä voi nokareina ja nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää 2-3 rkl kylmää vettä ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä taikina kelmulla ja laita kylmään.
Kiisseliä varten rikot munat kattilaan. Lisää sokeri, raastettu appelsiinin kuori ja mehu.Kuumenna seosta koko ajan hyvin sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Siirrä heti pois levyltä ja jatka sekoittamista hetki. Lisää kylmä voi kuutioina. Jäähdytä kiisseli vesihauteessa välillä sekoitellen.
Tee paksu vaniljakreemi 2 dl:aan vettä pakkauksen ohjeen mukaan.
Voitele halkaisijaltaan 23 cm piirakkavuoka. Kauli taikinasta ohut levy ja nosta se vuokaan, painele tiiviisti myös reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois veitsellä. Pistele pohja haarukalla, laita taikinan päälle vuoan kokoinen pala leivinpaperia ja irtopohjavuoan pohjalevy painoksi. Paista piirakkaa 170 asteessa 10 minuuttia. Poista pohjalevy sekä leivinpaperi ja jatka paistamista vielä 10 min. Yhdistä appelsiinikiisseli ja vaniljakreemi, kaada seos taikinan päälle. Paista vielä 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
Koriste kylmä piirakka kermavaahdolla ja kaakaojauheella.
Hyvää, ehkä pikkusen liian makea mulle...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.