Kotijoukkojen (jotka eivät puolukasta pullassa kovin välitä) mielestä tämä piirakka on kerrassaan mainiota. Voita, sokeria, mascarponea, valkosuklaata... Eihän niistä saa kuin herkkua!
Puolukkamascarponepiirakka (pellillinen):
250 g voita
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
Täyte:
2 dl turkkilaista jugurttia
250 g mascarponejuustoa
2 dl + 2 rkl sokeria
2 munaa
2 rkl vaniljasokeria
75 g valkosuklaata
7½ dl puolukoita
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan muutamassa erässä vuorotellen maidon kanssa. Kauli taikina leivinpaperille pellin kokoiseksi levyksi (tämä 50 cm uuniin, 60 cm kannattaa tehdä hieman isompi satsi). Levitä puolukat, 2 rkl sokeria ja rouhittu valkosuklaa taikinan päälle. Yhdistä loput täyteainekset ja valuta nauhana tasaisesti pinnalle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa keskitasolla ½ tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.