Räntää viskoo, taas. Myöhässä on kevät tänä vuonna, mutta täytynee Vappua silti hieman juhlistaa. Simaa on tehty (tavallista ja granaattiomenaa) ja juustokakku kahvipöytään.

suklaabai2.jpg

Suklaabaileysjuustokakku (18 cm irtopohjavuokaan):

Pohja:

175 g dominokeksejä

25 g voita

 

Täyte:

6 dl kermaa

200 g maitosuklaata

250 g mascarponejuustoa

½ dl Baileyslikööriä

4 liivatelehteä

 

Koristeeksi mansikoita, sitruunamelissan lehtiä ja suklaanonparellejä.

 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit kaulimella muovipussissa, kaada kulhoon ja lisää voi. Sulata hetki mikrossa ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tasaisesti vuokaan ja laita kylmään jähmettymään.

Rouhi suklaa. Laita suklaarouhe ja kerma kattilaan. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Vaahdota suklaakerma. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta likööri, nosta kattila levyltä ja liuota liivatteet sekaan. Jäähdytä hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä viileässä muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle. Koristele.

 

suklaabai1.jpg

Hauskaa Vappua kaikille!