Viljamin synttäreitä varten leivoin ihania päältä rapeita sisältä sitkeitä inkivääripikkuleipiä:
Inkiväärikeksit (n. 50 kpl):
200 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Vaahdota pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja pienennä vatkaimen nopeutta. Lisää ne sekä raastettu inkivääri taikinaan.
Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile niistä pitkät tangot pellille leivinpaperille (3 kpl/pelti). Vedä tankoihin pitkittäin raidat haarukalla.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes saavat hieman väriä.
Jäähdytä muutama minuutti ja leikkaa vinoittain siivuiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.