Tämä vuosi aloitettiin tuhoamalla joulukarkkivarastoja:
Kaakaoon sulatettiin suklaatikkareita, muffinsseihin piilotettiin loput minttusuklaakonvehdit ja cookieseihin upotettiin smarties-rakeita. Aika makeat eväät mäenlaskureissulle .
Minttusuklaamuffinssit:
200 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
½ dl kermaa
3,75 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
250 g minttusuklaakonvehteja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Sulata konvehdit varovasti mikrossa (jankkiintuu helposti) ja lisää taikinaan.
Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Näistä tuli tosi herkullisia, vähän mudcake-tyyppisiä ja ihana tuoksu!
Suklaaraecookiesit:
125 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
ripaus suolaa
150 g smarties-rakeita
Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi, lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja suola, ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi suurin osa suklaarakeista.
Pyöritä taikinasta palloja jauhotetuin käsin leivinpaperille. (Laita ne harvaan, sillä keksit leviävät kovasti paiston aikana.) Painele ne litteiksi ja paina pintaan muutama suklaarae.
Paista 200 asteessa vajaa 10 minuuttia.
Nämä teen ensi kerralla lempparistani pähkinäsuklaasta, ihana sitkeä rakenne!
Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille ja leipomisen iloa tietysti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.