Lomaviikko alkoi perinteiseen malliin joulukarkkien tuhoamisella.
Suklaacookiet (28 kpl):
225 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
400 g (6,2 dl) vehnäjauhoja
2½ tl ruokasoodaa
225 suklaata
(3 rkl kaakaojauhetta)
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Rouhi suklaa (näihin käytin jämät kaapista eli tummaa ja pähkinäsuklaata). Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.Joskus laitan mukaan kaakaojauhetta, jos ei satu olemaan tummaa suklaata. Laita taikina kylmään.
Kuumenna uuni 170 asteeseen.
Jaa taikina 28 osaan. Itse hifistelin ja punnitsin taikinan 40 g osiin (eipä noista silti ihan tasalaatuisia tullut...). Jaa palat neljälle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 10 minuuttia kunnes reunat saavat hieman väriä. Keksien tulee olla keskeltä pehmeitä, joten varo paistamasta liikaa. Jäähdytä.
Alkuperäinen ohje on the Hummingbird Bakeryn. Tässä pieniä muutoksia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.