Bongasin jokunen viikko sitten Raisalta mielenkiintoisen ohjeen jauhottomasta pitsasta ja nyt se pääsi kokeiluun. Hyvää oli, teen varmasti toisenkin kerran.

P6160002.jpg

Puolet pitsasta nuorelle herralle lihaversiona (jauheliha, kinkku, pepperoni, pekoni).

 

P6160003.jpg

Ja toinen puoli neidin makuun kinkulla, tonnikalalla, pepperonilla ja ananaksella.

 

Tässä oma versioni.

 

Pitsa ilman jauhoja (pellillinen):

Pohja:

3 dl kreikkalaista jugurttia

3 munaa

150 g emmentalraastetta

1½ tl leivinjauhetta

3 rkl psylliumkuitua

 

Päälle:

2 dl tomaattimurskaa

200-300 g mozzarellaraastetta

jauhelihaa, kinkkua, pepperonia, pekonia, tonnikalaa, ananasta tms.

oreganoa

 

Sekoita munat ja jugurtti kulhossa. Sekoita leivinjauhe psylliumkuituun, lisää taikinaan. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Psyllium teki taikinasta aika jämäkkää, sen sai levittää lastalla eikä alkuperäisen ohjeen mukainen määrä riittänyt koko pellille (tämä on tehty 1½-kertaisena).

Levitä pohjalle ensin tomaattimurska (valutin osan nesteestä pois), sitten puolet juustoraasteesta ja haluamasi täytteet. (Jos laitat pitsaan pekonia, paista siivut kevyesti pannulla ja laita viimeisenä juustoraasteen päälle. Näin saat siitä rapeaa.) Lisää loput juustoraasteesta sekä oregano ja paista vielä reilut 5 minuuttia kunnes pinta saa hieman väriä.

 

Jälkkäriksi tein amerikkalaisia pannareita Lunni leipoo -blogin ohjeella. Ne syötiin päärynä-Baileyshillon kera. Yum!

P6160007.jpg