Bongasin jokunen viikko sitten Raisalta mielenkiintoisen ohjeen jauhottomasta pitsasta ja nyt se pääsi kokeiluun. Hyvää oli, teen varmasti toisenkin kerran.
Puolet pitsasta nuorelle herralle lihaversiona (jauheliha, kinkku, pepperoni, pekoni).
Ja toinen puoli neidin makuun kinkulla, tonnikalalla, pepperonilla ja ananaksella.
Tässä oma versioni.
Pitsa ilman jauhoja (pellillinen):
Pohja:
3 dl kreikkalaista jugurttia
3 munaa
150 g emmentalraastetta
1½ tl leivinjauhetta
3 rkl psylliumkuitua
Päälle:
2 dl tomaattimurskaa
200-300 g mozzarellaraastetta
jauhelihaa, kinkkua, pepperonia, pekonia, tonnikalaa, ananasta tms.
oreganoa
Sekoita munat ja jugurtti kulhossa. Sekoita leivinjauhe psylliumkuituun, lisää taikinaan. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Psyllium teki taikinasta aika jämäkkää, sen sai levittää lastalla eikä alkuperäisen ohjeen mukainen määrä riittänyt koko pellille (tämä on tehty 1½-kertaisena).
Levitä pohjalle ensin tomaattimurska (valutin osan nesteestä pois), sitten puolet juustoraasteesta ja haluamasi täytteet. (Jos laitat pitsaan pekonia, paista siivut kevyesti pannulla ja laita viimeisenä juustoraasteen päälle. Näin saat siitä rapeaa.) Lisää loput juustoraasteesta sekä oregano ja paista vielä reilut 5 minuuttia kunnes pinta saa hieman väriä.
Jälkkäriksi tein amerikkalaisia pannareita Lunni leipoo -blogin ohjeella. Ne syötiin päärynä-Baileyshillon kera. Yum!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.