Lomaltapaluukakkuja töihin:
Juustokakku mudcakepohjalla:
Pohja:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte:
6 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
1 vaniljatanko
½-1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
4 liivatelehteä
Pinnalle:
250 g mansikoita
1 dl mansikkamehua
½ dl hyytelösokeria
Rouhi suklaa. Sulata voi kasarissa ja nosta pois levyltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaavoisulaa muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat (halkaisija n. 23 cm), pingota pohjalle leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täytettä varten vaahdota kerma. Lisää mascarpone, sokeria maun mukaan (itse laitoin ½ dl, kun en tykkää kovin makeasta) ja vaniljatangon siemenet. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liotetut liivatteet siihen. Anna jäähtyä ja lisää vaahtoon, sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle.
Viipaloi mansikat ja koristele kakun pinta niillä. Tee hyytelösokerikiille pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä se jäähtyneenä mansikoiden päälle.
Anna kakun tekeytyä kylmässä yön yli.
Tein näitä tupla-annoksena kaksi kappaletta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.