Nautiskelimme tänään jälkkäriksi pieniä (pieniä...) mutakakkuja vadelmamascarponevaahdolla:
Mutakakkuset (4 kpl):
1½ dl karkeita vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1½ dl suklaata rouhittuna
1 dl sulatettua voita
2 munaa
½ dl vahvaa kahvia
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää voisula, munat ja kahvi, sekoita taikinaksi.
Voitele ja korppujauhota muottirenkaat (halkaisija 7 cm, korkeus 6 cm), laita ne leivinpaperille pellille ja jaa taikina vuokiin. Paista 180 asteessa 20 minuuttia.
Irrota hieman jäähtyneet kakkuset vuoista ja anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Mutakakku on Sikke Sumarin Suklaakakkujen suklaakakku, tähän siis puolitin annoksen. Olen tehnyt sen aikaisemmin tobleronesta irtopohjavuokaan ja se oli ehkä vieläkin parempaa. Joka tapauksessa parasta suklaakakkua, mitä olen maistanut!
Vadelmamascarponemousse:
2 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
2 dl vadelmia
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
Vaahdota kermaa, lisää vaniljasokeri, juusto ja marjat sekä sokeria makusi mukaan. (Ei kannata laittaa liikaa, kakku on kuitenkin aika makeaa.) Muutaman vadelman voit jättää koristeluun.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.