P2090614-normal.jpg

Gluteeniton suklaakakkupohja:

 

150 g tummaa suklaata

2½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (käytin Semperiä)

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 rkl vaniljasokeria

200 g voita

2 dl ruokokidesokeria

½ dl siirappia

4 isoa munaa

 

Sulata suklaa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Erota keltuaiset valkuaisista.

 

Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja siirappi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää suklaa parissa erässä, sekoita kevyesti. Siivilöi jauhot muutamassa erässä taikinaan kevyesti sekoitellen.

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan edelleen kevyesti sekoittaen.

 

Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan, yhteen isoon tai kahteen pieneen. (Minulla ei ollut gluteenittomia korppujauhoja, joten jauhoin leivitykseen pari glut. keksiä.) Paista 170 asteessa uunin alatasolla noin 40-50 minuuttia.