Kaupasta tarttui mukaan parin kilon pala possun niskaa ja vihdoin sain testattua nyhtöpossun:

P8311029-normal.jpg

Pulled pork eli nyhtöpossu:

1 kg sian niskaa

½ l colajuomaa

½ l vettä

2 rkl karkeaa suolaa

1 dl paseerattua tomaattia

1 rkl sinapinsiemeniä

mustapippuria myllystä

 

Kiehauta liemiainekset. Lisää liha ja anna kiehua hiljalleen 2 tuntia. Kääri kypsä liha folioon ja anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. 

Revi jäähtynyt liha suikaleiksi käsin tai kahden haarukan avulla.

Lämmitä liha paistinpannulla voissa ennen tarjoilua. Lisää tilkka paseerattua tomaattia (tai ketsuppia), mustapippuria myllystä ja tarvittaessa suolaa.

Tein kerralla tuplasatsin ja laitoin osan pakkaseen.

 

Rukiiset purilaissämpylät (8 kpl):

25 g hiivaa

3 dl vettä

1 tl suolaa

2 dl ruisjauhoja

5 dl vehnäjauhoja

25 g voita

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja ruisjauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää lopuksi voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota ½ tuntia.

Vaivaa taikina jauhotetulla leivinlaudalla ja jaa se 8 palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta ne leivinpaperille pellille (4 kpl/pelti) ja painele litteiksi. Kohota vielä puoli tuntia ja paista 250 asteessa vajaa 10 minuuttia. 

 

Täytä sämpylät nyhtöpossulla ja haluamillasi kasviksilla, ketsupilla, salaattikastikkeella jne. ja herkuttele!

Meillä oli lihan seurana salaattia, porkkanaa, kurkkua, sipulia, kirsikkatomaattia, paprikaa, fetaa, chilikastiketta, amerikkalaista salaatinkastiketta, tacodippiä ja ketsuppia vapaasti valittavissa kunkin mieltymyksen mukaan. Jälkiruokana oli amerikkalaista mustikkapiirakkaa.