Nokke kokkaa -blogista sain inspiraation leipoa välillä suolaista. En jaksanut tällä helteellä lähteä kauppaan, joten piti tehdä mitä kaapista löytyy eli tein jauhelihaparsakaalipiiraan.
Tässäpä ohje:
Pohja:
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
(hieman suolaa)
2 rkl vettä
Nypi pehmeä margariini ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Täyte:
200 g nautajauhelihaa
pieni sipuli
1 rkl makeaa chilikastiketta
basilikaa
mustapippuria
suolaa
½ pkt parsakaalia
150 g juustoraastetta
Munamaito:
1½ dl maitoa
2 munaa
suolaa
Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli. Mausta. Irrottele parsakaalin nupputupsut ja keitä niitä hetki suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja laite ne jääveteen jäähtymään (Näin väri säilyy vihreänä, meillä on katsottu Kokkisotaa ).
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lisää jauheliha, parsakaali ja kaksikolmasosaa juustoraasteesta. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada täytteen päälle. Lisää pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia.
Meidän perhe ei tahdo innostua parsakaalista eli saan yleensä syödä sen yksin, mutta tämä tuntui maistuvan salaatin kanssa tarjottuna . (Tosin hippusellinen valkosipulia olisi kuulemma kruunannut maun, itse en tykkää.)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.