Superhelpolla ohjeella muffinssit ja kuivakakku, uusia kokeiluja nämäkin:
Päärynäkakku:
125 g voita
2 munaa
1 dl kermaa
1½ dl ruokokidesokeria
3½ dl karkeita vehnäjauhoja
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
muutama tippa vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
ripaus suolaa
1 iso kiinteä päärynä raastettuna (2½ dl)
Sulata voi, anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaa. Lisää vielä vanilja ja päärynäraaste, sekoita tasaiseksi.
Paista taikina kakkuna voidellussa jauhotetussa rengasvuoassa reilut 45 minuuttia uunin alatasolla tai muffinsseiksi puolisen tuntia uunin keskitasolla.
Muffinsseihin en laittanut pähkinää, muuten sama taikina. Päällä jugurtti/tomusokeri/vaniljaseos. Vaniljainen tuorejuustokuorrutus sopisi hienosti, mutta ei ollut just sitä tuorejuustoa...
Itse tykkäsin enemmän muffareista, rakenne oli jotenkin kivempi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.