Superhelpolla ohjeella muffinssit ja kuivakakku, uusia kokeiluja nämäkin:

PB161050.jpg

Päärynäkakku:

125 g voita

2 munaa

1 dl kermaa

1½ dl ruokokidesokeria

3½ dl karkeita vehnäjauhoja

½ dl hasselpähkinärouhetta

2 tl leivinjauhetta

muutama tippa vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)

ripaus suolaa

1 iso kiinteä päärynä raastettuna (2½ dl)

 

Sulata voi, anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaa. Lisää vielä vanilja ja päärynäraaste, sekoita tasaiseksi.

Paista taikina kakkuna voidellussa jauhotetussa rengasvuoassa reilut 45 minuuttia uunin alatasolla tai muffinsseiksi puolisen tuntia uunin keskitasolla.

PB161056.jpg

Muffinsseihin en laittanut pähkinää, muuten sama taikina. Päällä jugurtti/tomusokeri/vaniljaseos. Vaniljainen tuorejuustokuorrutus sopisi hienosti, mutta ei ollut just sitä tuorejuustoa...

Itse tykkäsin enemmän muffareista, rakenne oli jotenkin kivempi.