Ensimmäiset mustikat pääsivät viikonloppuna piirakan sisään:

P7140804-normal.jpg

Mustikkaricottapiirakka:

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

75 g voita

2-3 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

6 dl mustikoita

50 g valkosuklaata rouhittuna

250 g ricottajuustoa

2 munaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

(1-2 rkl perunajauhoja)

 

Sekoita jauhot ja voi monitoimikoneella murumaiseksi seokseksi. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina tasoittuu. Laita taikinapallo kelmuun ja anna vetäytyä tunnin ajan.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi, nosta piirakkavuokaan (halkaisija 23 cm) ja leikkaa reunat tasaiseksi. Laita taikinan päälle paistokuulia, herneitä tai vuoka painoksi. Paista pohjaa 175 asteessa ensin 10 minuuttia, poista paino ja paista vielä 10 min.

Lisää mustikat ja suklaarouhe vuokaan. Sekoita tuorejuusto, munat ja sokerit keskenään. (Lisää 1-2 rkl perunajauhoja täytteeseen, jos käytät pakastemustikoita.) Kaada seos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

 

Tämä oli tosi hyvää, kannattaa kokeilla. Piirakka häipyi alta aikayksikön! Itse tykkäsin vielä enemmän jäähtyneenä.