Nokkoskorppujen ( http://sakarisokeri.vuodatus.net/blog/3250704/nokkoskorput-ja-savulohilevite/ ) päällä tarjottiin tänään mätimoussea. Herkkua

Mätimousse:

2½ dl siian mätiä

2½ dl smetanaa

2½ dl vispikermaa

1 salottisipuli

sitruunalla maustettua sormisuolaa

mustapippuria

tilliä

2 liivatelehteä

 

Vaahdota kerma ja smetana. Silppua sipuli ja tilli hienoksi. Yhdistä ainekset ja mausta morttelissa hienonnetulla sormisuolalla ja pippurilla. Sulata esikäsitellyt liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, lisää jäähtyneenä seokseen ja anna tekeytyä viileässä muutama tunti.

Tarjoa rukiisen leivän päällä. Koristeena näissä muikun mätiä, tilliä ja salottisipulisilppua.