Sain viikonloppuna pussillisen kauniita kotimaisia omenoita ja jotainhan niistä pitää leipoa. Aloittelin kokeilemalla muunnosta Sunnuntain Marjapiiloista. Ei näistä yhtä kauniita piiloja tullut, kuin monessa blogissa olen nähnyt, mutta ihanan pehmeän makuisia .

Omenapiilot (12 kpl):

Pohja:

200 g voita

1½ dl ruokokidesokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunti.

 

Täyte:

1 pss vanhanajan vaniljakastikeaineksia

1½ dl maitoa

½ litraa omenakuutioita (noin)

1 dl raastettua mantelimassaa

 

Vispaa vaniljakastikejauhe maitoon ja laita kylmään vetäytymään. Kypsennä omenakuutioita mikrossa täydellä teholla 1 minuutti, anna hieman jäähtyä. Raasta mantelimassa ja sekoita se omenakuutioiden sekaan. (Jos tykkäät makeasta lisää sokeria, minulle nämä olivat sopivia ilman.)

Kauli taikinasta ohuehko levy ja ota siitä muotilla kannet piiloille. Jaa lopputaikina 12 osaan ja painele ne muffinipellin koloihin. Laita taikinakuppeihin omenamantelimassaseosta ja lusikallinen vaniljakreemiä. Aseta kannet päälle ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja irrota piilot varovasti.