Hiihtolomalaisille herkkua:
Vohvelit suolaisella täytteellä:
Taikina:
3 munaa
3 dl maitoa
3 dl (karkeita) vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
ripaus sokeria
3/4 dl sulatettua voita
2 dl vissyä
Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Sekoita maito ja keltuaiset kulhossa. Lisää jauhoseos muutamassa erässä, sekoita tasaiseksi. Lisää suola, sokeri ja voi. Anna taikinan tekeytyä vähintään ½ tuntia.
Vaahdota valkuaiset. Lisää ne ja vissy taikinaan. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. (Tee täytteet valmiiksi ennen paistamista, koska vohvelit pehmenevät nopeasti.)
Kanatäyte:
6-8 kpl broilerin fileleikkeitä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 lime
1 rs yrttituorejuustoa
jääsalaattia
Tuoresalsa:
4 tomaattia
1 salottisipuli
4 kevätsipulin vartta
½ chili
½ dl tuoretta korianteria
½ rkl ruokaöljyä
½ rkl limen mehua
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.
Tee ensin tuoresalsa. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutio ne mahdollisimman pieneksi. Kuutio myös sipuli ja chili. Silppua kevätsipuli ja korianteri. Sekoita kulhossa.
Lisää öljy, limen mehu ja mausteet. Sekoita ja anna maustua kylmässä.
Paista broilerin fileet pannulla. Mausta suolalla, pippurilla, limen kuoriraasteella (laitoin puolet kuoriraasteesta) ja lopulla mehulla.
Paista siis nyt vohvelit ja täytä saman tien. Sipaise pinnalle tuorejuustoa, sitten jääsalaattia, viipaloitua kanaa ja päälle salsaa. Nam!
Idea näihin k-ruoka -lehtisestä 1/2016.
Oma vohvelini/tortillani näyttää tältä :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.