Hiihtolomalaisille herkkua:

P3090007.jpg

Vohvelit suolaisella täytteellä:

Taikina:

3 munaa

3 dl maitoa

3 dl (karkeita) vehnäjauhoja

1 dl sämpyläjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

ripaus sokeria

3/4 dl sulatettua voita

2 dl vissyä

 

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.

Sekoita maito ja keltuaiset kulhossa. Lisää jauhoseos muutamassa erässä, sekoita tasaiseksi. Lisää suola, sokeri ja voi. Anna taikinan tekeytyä vähintään ½ tuntia.

Vaahdota valkuaiset. Lisää ne ja vissy taikinaan. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. (Tee täytteet valmiiksi ennen paistamista, koska vohvelit pehmenevät nopeasti.)

 

Kanatäyte:

6-8 kpl broilerin fileleikkeitä 

suolaa ja mustapippuria myllystä

1 lime

 

1 rs yrttituorejuustoa

jääsalaattia

 

Tuoresalsa:

4 tomaattia

1 salottisipuli

4 kevätsipulin vartta

½ chili

½ dl tuoretta korianteria

½ rkl ruokaöljyä

½ rkl limen mehua

suolaa ja mustapippuria myllystä

ripaus sokeria

 

Pese lime, raasta kuori ja purista mehu.

Tee ensin tuoresalsa. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutio ne mahdollisimman pieneksi. Kuutio myös sipuli ja chili. Silppua kevätsipuli ja korianteri. Sekoita kulhossa.

Lisää öljy, limen mehu ja mausteet. Sekoita ja anna maustua kylmässä.

Paista broilerin fileet pannulla. Mausta suolalla, pippurilla, limen kuoriraasteella (laitoin puolet kuoriraasteesta) ja lopulla mehulla.

Paista siis nyt vohvelit ja täytä saman tien. Sipaise pinnalle tuorejuustoa, sitten jääsalaattia, viipaloitua kanaa ja päälle salsaa. Nam!

P3090003.jpg

Idea näihin k-ruoka -lehtisestä 1/2016.

 

P2060003.jpg

Oma vohvelini/tortillani näyttää tältä :)