Tähän kakkuun on yhdistetty monenmoisia pitkään kokeiltavien listalla olevia juttuja. Hyydytettyä appelsiinikakkua olen makustellut mielessäni jokusen viikon, samoin jogurtin käyttöä em. kakussa. Suklaareunan teko on myös ollut kokeilulistalla ja päätin myös voittaa rommilla kostuten täytekakun aiheuttaman fobiani  ja maustaa kakun liköörillä.

Tämä on mahdottoman hyvää, raikasta ja kevyttä. Likööri antaa kivan säväyksen, sitä voisi laittaa varmasti tuplamääränkin. Suklaareunus näyttää siltä mitä onkin, ensimmäinen yritys. Tähän piti tulla koristeeksi syyskuun sly-paketissa saamieni lehtien seuraksi muotoilusuklaasta tehtyjä ruusuja, joita harjoittelimme viime viikon kakkukurssilla, mutta muotoilumassa ei suostunut onnistumaan .

Hyydytetty appelsiinijogurttikakku:

Pohja:

200 g kaurakeksejä

75 g voita

 

Täyte:

500 g turkkilaista jogurttia

2 dl kermaa

3 appelsiinia

50 cl Pisang Ambon -likööriä

2 tl vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

7 liivatelehteä

 

Kiille:

2 prk Aurinkoinen-sosetta (Piltti)

tilkka vettä

2 liivatelehteä

(oranssia nestemäistä väriä)

 

Murusta keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos 24 cm:n leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehuta halutessasi likööristä alkoholi pois (minulla meni tämä vaihe ehkä vähän liioittelun puolelle... Kattilaan jäi tilkka vihreää siirappia, jonka sitten ohensin appelsiinimehulla ). Fileoi ja pilko appelsiinit, ota myös mehu talteen. Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, kermavaahto, appelsiinipalat ja -mehu, jäähtynyt likööri, vaniljasokeri ja sokeri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kiehauta tilkka appaelsiinimehua tai vettä ja liuota puristetut liivatteet joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Laita liivatteet likoamaan. Kaada hedelmäsoseet kulhoon, lisää halutessasi tilkka väriä. Kiehauta vesi ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Lisää seos ohuena nauhana soseen sekaan koko ajan sekoittaen. Levitä seos täytteen päälle ja nosta kakku jälleen hyytymään.

Koristele hyytynyt kakku.

Minulle tuottaa aina ongelmia näiden hyydytettyjen kakkujen koristelu. Tähän harjoittelin sitten pursotuksia...