Tämän kakun tein lyhyellä varoitusajalla muun kiireen keskellä eli simppeliä, mutta hyvää:

P3300695-normal.jpg

Vadelmakermakakku on yksi meidän perheen suosikeista. Meillä se tehdään näin:

Vadelmakermakakku:

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

2 dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte:

1½ dl vadelmahilloa

4 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 dl vadelmia

 

Päälle:

2 rkl vadelmahilloa

4 dl vadelmia

kiille:

2 dl vadelmamehua

1 dl hyytelösokeria

 

 Reunoille:

6 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja lisää ne siivilän läpi varovastisekoitellen vaahtoon. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla reilu puoli tuntia. Kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä.

Vaahdota kerma, mausta sokereilla. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja vaniljamaidolla. Levitä pohjalle ohut kerros hilloa ja kolmasosa kermavaahdosta. Ripottele päälle puolet vadelmista. Laita seuraava kerros samoin ja lopuksi kansi. Kostuta myös se. Laita vuoka kakun päälle ja anna sen muotoutua hetki kylmässä.

Tee kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hillo kakun päälle, sitten vadelmat. Levitä jäähtynyt kiille pullasudilla vadelmien päälle. Anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Pursota reunat.

 

P3300697-normal.jpg