Tämän kakun tein lyhyellä varoitusajalla muun kiireen keskellä eli simppeliä, mutta hyvää:
Vadelmakermakakku on yksi meidän perheen suosikeista. Meillä se tehdään näin:
Vadelmakermakakku:
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1½ dl vadelmahilloa
4 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vadelmia
Päälle:
2 rkl vadelmahilloa
4 dl vadelmia
kiille:
2 dl vadelmamehua
1 dl hyytelösokeria
Reunoille:
6 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja lisää ne siivilän läpi varovastisekoitellen vaahtoon. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla reilu puoli tuntia. Kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä.
Vaahdota kerma, mausta sokereilla. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja vaniljamaidolla. Levitä pohjalle ohut kerros hilloa ja kolmasosa kermavaahdosta. Ripottele päälle puolet vadelmista. Laita seuraava kerros samoin ja lopuksi kansi. Kostuta myös se. Laita vuoka kakun päälle ja anna sen muotoutua hetki kylmässä.
Tee kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hillo kakun päälle, sitten vadelmat. Levitä jäähtynyt kiille pullasudilla vadelmien päälle. Anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Pursota reunat.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.