Kevään juhlia ja kesän illanistujaisia ajatellen testasin pieniä piiraita. Näihin laitoin täytteeksi pakastimen kätköistä viime syksysiä rouskuja (herkkutatit maistuivat jo pakastimelle, joten päätyivät kompostiin).

Piiraisiin tein 1½-kertaisena saman pohjan, kuin jauhelihaparsakaalipiiraassa ( http://sakarisokeri.vuodatus.net/blog/2499117/jauhelihaparsakaalipiiras/ ) ja jaoin sen 12 osaan. Kaulin palat ohuiksi ja otin muotilla ympyrät. Helpottaa työtä ja piiraista tulee saman kokoisia.

Laitoin palat voideltuihin pullavuoan (tai mikä lie virallisesti, kuitenkin kuten muffinssivuoka, mutta kolot laakeammat) koloihin ja paistoin 200 asteessa 10 minuuttia.

Täytteeseen kuullotin sipulin voissa ja pyöräytin sienisilpun (2 dl) sekaan. Mausteeksi laitoin suolaa, vihannesmaustetta ja ripauksen mustaapippuria. Sitten sekoitin 2 keltuaista ja desin kermaa.

 

Laitoin sienisipuliseoksen puolikypsiin taikinakuppeihin ja jaoin kermakeltuisseoksen päälle. Lisäsin vielä keon emmentalraastetta ja päälle muutaman lehden rakuunaa. Ja vielä 15 minuutiksi 150 asteeseen paistumaan. Tästä tuli 12 kpl.