Vihdoin tuli lämpimät kelit ja kukkapenkit alkoi puskea polttaraisia. Tällaista herkkua tänä vuonna:

P5190731-normal.jpg

 

Nokkosricottapiirakka (n. 20x30 pellille):

 

pohja:

6 dl vehnäjauhoja

170 g voita

2-3 rkl kylmää vettä

 

täyte:

1 dl jasmiiniriisiä

reilu litra nokkosia

2 kevätsipulia

1½ tl viherpippuria rouhittuna

1-2 tl suolaa

2 rkl tuoretta basilikaa

250 g ricottajuustoa

100 g parmesaanijuustoa hienona raasteena

2 dl kuohukermaa

2 munaa

 

Tee ensin taikina. Sekoita voi ja jauhot monitoimikoneella murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina kelmulla peitettynä kylmään tekeytymään.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

Puhdista, huuhtele ja ryöppää nokkoset. Jäähdytä ja purista vesi pois. Leikkaa nokkoset pieneksi silpuksi. Silppua sipulit, myös varret. Kuullota sipulit ja nokkoset voissa pannulla. Mausta seos ja anna jäähtyä.

Sekoita juustot, kerma ja munat keskenään. Lisää riisi ja nokkosseos. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman peltiä suuremmaksi levyksi. Nosta pellille ja tasoittele reunat. Niiden tulisi olla noin sentin korkuiset. Paista pohjaa noin 15 minuuttia 200 asteessa. (Painoksi voi laittaa kuivattuja herneitä tai vähän pienemmän pellin.)

Lisää täyte esipaistetun taikinan päälle ja paista piirakkaa vielä reilu 20 minuuttia.

 

Tykkäsin!

 

Alkuperäisen idean bongasin Myllynparhaalta, tässä on jonkin verran muutoksia.