Vihdoin tuli lämpimät kelit ja kukkapenkit alkoi puskea polttaraisia. Tällaista herkkua tänä vuonna:
Nokkosricottapiirakka (n. 20x30 pellille):
pohja:
6 dl vehnäjauhoja
170 g voita
2-3 rkl kylmää vettä
täyte:
1 dl jasmiiniriisiä
reilu litra nokkosia
2 kevätsipulia
1½ tl viherpippuria rouhittuna
1-2 tl suolaa
2 rkl tuoretta basilikaa
250 g ricottajuustoa
100 g parmesaanijuustoa hienona raasteena
2 dl kuohukermaa
2 munaa
Tee ensin taikina. Sekoita voi ja jauhot monitoimikoneella murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina kelmulla peitettynä kylmään tekeytymään.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
Puhdista, huuhtele ja ryöppää nokkoset. Jäähdytä ja purista vesi pois. Leikkaa nokkoset pieneksi silpuksi. Silppua sipulit, myös varret. Kuullota sipulit ja nokkoset voissa pannulla. Mausta seos ja anna jäähtyä.
Sekoita juustot, kerma ja munat keskenään. Lisää riisi ja nokkosseos. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman peltiä suuremmaksi levyksi. Nosta pellille ja tasoittele reunat. Niiden tulisi olla noin sentin korkuiset. Paista pohjaa noin 15 minuuttia 200 asteessa. (Painoksi voi laittaa kuivattuja herneitä tai vähän pienemmän pellin.)
Lisää täyte esipaistetun taikinan päälle ja paista piirakkaa vielä reilu 20 minuuttia.
Tykkäsin!
Alkuperäisen idean bongasin Myllynparhaalta, tässä on jonkin verran muutoksia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.