Pääsiäisenkin juhlapöytään sopiva herkku:

sitruuna.jpg

(Kuva on pikaisesti kännykällä napattu.)

 

Sitruunajuustokakku (20 cm vuokaan):

Pohja:

150 g valkosuklaakeksejä (ns. "tornikeksit")

15 g voita

 

Täyte:

1 prk Floravanillaa

250 g mascarponejuustoa

n. 1 dl sokeria

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

2 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

 

Koristeluun:

mansikoita

Filipinos-keksejä

 

Rouhi keksit veitsellä pienemmäksi ja laita ne muovipussiin. Painele muruiksi kaulimella ja kaada kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa 15 sekunnin jaksoissa, kunnes suklaa ja voi on sulaneet. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimurska tasaisesti pohjalle. 

Laita liivatteet likoamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Vaahdota vaniljakastike. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu sitruunankuori, vanilajsokeri ja sokeria makusi mukaan. Kiehauta sitruunamehu, nosta kattila liedeltä ja sekoita turvonneet liivatteet mehuun. Jäähdytä hetki ja lisää liemi täytteeseen. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita hyytymään jääkaappiin ainakin 4 tunniksi.

Irrota kakku vuoasta, koristele ja herkuttele!