Lapsia hemmoteltiin keväisen lauantain kunniaksi isoilla herkkumuffinsseilla:

P4200709-normal.jpg

 

Pähkinäsuklaamuffinssit (12 kpl):

200 g voita

1 dl fariinisokeria

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

vajaa 4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

200 g sveitsinpähkinäsuklaata

2 dl kermavaahtoa

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja rouhi suklaa. Lisää ne sekä kermavaahto taikinaan, sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin muffinssipellille, täytä noin 2/3 vuoasta. (Käytin näihin isompikoloista vuokaani.) Paista 200 asteessa uunin keskitasolla reilu 20 minuuttia.

Jäähdytä.

 

Vaahtokarkkikuorrutus:

4 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

75 g voita (suolatonta)

0,2 dl maitoa

muutama tippa punaista elintarvikeväriä

175 g pieniä vaahtokarkkeja

 

Vatkaa sokereita ja pehmeää voita, kunnes ovat sekoittuneet keskenään. Lisää väri ja maito pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa vielä täysillä kierroksilla vähintään 5 minuuttia, jotta saat kuohkean kuorrutteen. Lisää vahtokarkit ja kääntele seos tasaiseksi nuolijalla.

Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien pinnalle.

Kuorrutteen ohje on The Hummingbird Bakeryn käsialaa.

 

P4200707-normal.jpg

Nämä eivät olleet ollenkaan niin makeita miltä näyttävät, kannattaa kokeilla!