Lapsia hemmoteltiin keväisen lauantain kunniaksi isoilla herkkumuffinsseilla:
Pähkinäsuklaamuffinssit (12 kpl):
200 g voita
1 dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
vajaa 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
200 g sveitsinpähkinäsuklaata
2 dl kermavaahtoa
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja rouhi suklaa. Lisää ne sekä kermavaahto taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina vuokiin muffinssipellille, täytä noin 2/3 vuoasta. (Käytin näihin isompikoloista vuokaani.) Paista 200 asteessa uunin keskitasolla reilu 20 minuuttia.
Jäähdytä.
Vaahtokarkkikuorrutus:
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g voita (suolatonta)
0,2 dl maitoa
muutama tippa punaista elintarvikeväriä
175 g pieniä vaahtokarkkeja
Vatkaa sokereita ja pehmeää voita, kunnes ovat sekoittuneet keskenään. Lisää väri ja maito pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa vielä täysillä kierroksilla vähintään 5 minuuttia, jotta saat kuohkean kuorrutteen. Lisää vahtokarkit ja kääntele seos tasaiseksi nuolijalla.
Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien pinnalle.
Kuorrutteen ohje on The Hummingbird Bakeryn käsialaa.
Nämä eivät olleet ollenkaan niin makeita miltä näyttävät, kannattaa kokeilla!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.