Pitkään on ollut kokeiltavien listalla tämäkin herkku:
Perunaleivokset:
200 g keitettyä jauhoista perunaa (käytin puikulaa)
125 g kauralastuja
100 g tummaa suklaata
80 g mantelijauhetta
1 dl sokeria
ripaus suolaa
½ dl Baileys-likööriä
2 valkuaista
Kuorrutus ja koristelu:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
suklaaströsseleitä
Rouhi taikinapohjaan tuleva suklaa ja sulata se mikrossa. Raasta keitetyt perunat hienolla terällä. Jauha kauralastut blenderissä. Yhdistä ainekset valkuaisia lukuunottamatta ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset ja sekoita vaahto varovasti käännellen massaan. Anna taikinan tekeytyä kylmässä parisen tuntia.
Pyörittele massasta golfpallon kokoisia palloja ja laita ne vielä hetkeksi kylmään.
Sulata kuorrutussuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta pallot suklaasulaan, nosta leivinpaperille ja ripottele pinnalle strösseleitä. Anna kuorrutuksen jähmettyä. Tarjoa hyvän kahvin kera.
Itse tykkäsin, muu perhe ei innostunut. Nämä on ehkä jotenkin ruotsalaistyyppisiä. Sopisi joulun aikaan tarjottavaksi/viemisiksi.
Alkuperäinen ohje löytyi jostain Marttojen keskustelupalstalta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.