Tein myös pientä suolaista koulun päättymisen kunniaksi:
Lohikukkoset:
Pohjataikina:
1½ dl vettä
½ tl suolaa
½ dl vehnäjauhoja
2½ dl + ½-1 dl ruisjauhoja
Täyte:
½ kg lohifilettä
1 rs ricottajuustoa
½ dl keitettyä nokkosta hienoksi hakattuna
½ dl parmesanjuustoa raastettuna
2-3 kevätsipulia
suolaa, mustapippuria
tilliä
Tee ensin perus karjalanpiirakkapohjataikina:
Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää 2½ dl ruisjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Levitä leivinlaudalle noin ½ dl ruisjauhoja ja kaada taikina päälle. Vaivaa jauhot taikinaan niin, että taikinasta tulee kiinteää ja jämäkkää.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä siitä kaksi makkaraa, joiden halkaisija on noin 4 cm. Jaa makkarat sentin vahvuisiin paloihin, jauhota palat ja pinoa liinan alle. Kauli palat pulikalla ohuiksi ympyröiksi. Pinoa jauhotetut pohjat liinan/kelmun alle.
Tee sitten täyte:
Keitä huuhdottuja nokkosenlehtiä viitisen minuuttia. Jäähdytä ja purista liika neste pois. Hakkaa leikkuulaudalla hienoksi. (Tämän voi tehdä myös pinaatista tai käyttää pakastepinaattia).
Viipaloi kevätsipulit ja kuullota ne tilkassa voita. Jäähdytä.
Perkkaa lohifile ruodottomaksi ja leikkaa viipaleiksi.
Sekoita ricottajuusto, nokkonen, kevätsipuli ja parmesanraaste keskenään. Lisää tarvittaessa suolaa.
Laita taikinapohjalle muutama viipale lohta, ripottele päälle merisuolaa, pippuria ja tilliä. Lisää vielä lusikallinen nokkosjuustokastiketta. Rypytä reuna.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Rieskapurret:
1 pkt rullarieskaa
Täyte:
200 g yrttituorejuustoa
½ dl majoneesia
150 g kylmäsavustettua lohta
½ kurkku
1 kevätsipulin varsi
2 rkl limen mehua
tillisilppua
mustapippuria
(suolaa)
Koristeeksi:
kurkkua
kirsikkatomaatteja
tilliä
Tee täyte:
Raasta kurkku hienoksi. Purista liika neste pois.
Hienonna lohi pieniksi kuutioiksi.
Pilko kevätsipulin vihreä osa.
Sekoita ainekset keskenään. Mausta pippurilla ja tillillä. Lisää tarvittaessa suolaa.
Levitä täytettä rieskan nurjalle puolelle. Kääri tiiviiksi rullaksi ja kääri rulla folioon. Laita rieskarullat kylmään tekeytymään.
Leikkaa rullista vinottain paloja. Koristele kurkulla, tomaatilla ja tillillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.