Olin hieman epäileväinen maapähkinävoin käyttöön leivonnassa (ei kuulu lemppareihin). Kokeilin kuitenkin pikkuleipiin, kun en muuta käyttöä sille keksinyt. Kannatti kokeilla, nämä on hyviä!
Ovat myös helppoja tehdä ja hyvin leipoutuvia, joten onnistuu pienemmiltäkin leipureilta :)
Maapähkinäkeksit (30 kpl):
150 g voita
300 g karkeaa maapähkinävoita
3½ dl fariinisokeria
1 muna
3½ dl karkeita vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
Vatkaa pehmeä voi ja maapähkinävoi kuohkeaksi kulhossa. Lisää fariinisokeri ja vaahdota kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Lisää muna hyvin vatkaten.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan muutamassa erässä siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikina palloiksi ruokalusikallinen kerrallaan. Paina pallot litteiksi ja kasta ne sokeriseoksessa.
Asettele keksit pellille leivinpaperin päälle (10 kpl/pelti) ja paista 180 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta kypsät keksit ritilälle jäähtymään.
Täytyy kokeilla vegaaniversiota seuraavalla kerralla korvaamalla kananmuna banaanilla...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.