Vieraat ilmoittivat aamulla tulostaan, joten päätin tehdä pitkästä aikaa tuulihattuja. Teen ne aina yläasteen köksäkirjan ohjeella.

 

Tuulihatut

(15 isoa tai 40 pientä)

100 g voita

2 dl vettä

2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)

3 munaa

Kuumenna voi ja vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää jauhot puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Keitä koko ajan vatkaten, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Taikinan tulee tässä vaiheessa olla kovaa ja sitkeää. Nosta taikina jäähtymään. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten.

Pursota taikinasta haluamasi muotoisia tuulihattuja pellille leivinpaperille. Ota huomioon, että ne kohoavat ainakin 2-kertaisiksi. Paista 170 asteessa uunin keskitasossa koosta riippuen 20-40 minuuttia. Uunia ei saa aukaista paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät laskeudu.

 

Makeissa on täytteenä viipaloitua mansikkaa ja diplomaattikermaa. Koristeet on pikeeriä, löytyivät kaapin kätköistä.

 

Suolaisten täytteenä siian mätiä, ruohosipulituorejuustoa ja kermavaahtoa .

 

Tein myös kokeilumielessä gluteenittomia, hyvin onnistuivat Pirkan gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella. (Kuva on hiukka epäselvä.) Nämä laitan pakkaseen, kun äitienpäivän aikoihin tarvii. Toki ilman täytettä .