Juhannus meni ihan yökkäreissä, kun kesäloma alkoi TAAS mahtavan kesäflunssan merkeissä -PRKL!!! Jotain on kuitenkin koitettu leipoa jannun synttäreille.

P6240764-normal.jpg

Appelsiinijuustokakkubrowniet:

225 g voita

100 g tummaa suklaata

3 rkl kaakaojauhetta

2 dl sokeria

1½ dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

 

juustokakkuseos:

400 g appelsiinituorejuustoa

1½ dl ruokokidesokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

 

Rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa ja lisää suklaarouhe, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Siivilöi kaakaojauhe sekaan ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää suklaavoiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja jauhot siivilän läpi, sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20x40 cm vuokaan.

Tee juustokakkuseos. Vaahdota tuorejuusto, sokeri, muna ja vaniljasokeri. Laita kolmasosa seoksesta eri kulhoon. Lisää suurempaan osaan kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

Jaa seokset lusikalla brownietaikinan päälle. Vedä veitsellä pinta marmorimaiseksi.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Anna tekeytyä yön yli viileässä.