Olen jo jonkin aikaa  suunnitellut kokeilevani karpalovalkosuklaamuunnelmaa Wieniläisistä suklaasormista ( http://sakarisokeri.vuodatus.net/blog/2540666/pikkuleipia/ ) ja tänään päätin saada vaihtelua monien mustikkapiirakoiden jälkeen. Kyllä kannatti kokeilla, aivan mielettömän hyviä ovat!

Karpaloiset pikkuleivät

125 g voita

1,25 dl tomusokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ dl maissitärkkelystä

200 g valkoista suklaata

4 rkl kuivattua jauhettua karpaloa

½ dl maitoa

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.Sulata 75 g suklaasta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää sulatettu suklaa.

Pursota pikkuleivät pellille, jätä leviämisvaraa. (Tästä taikinasta tuli kaksi pellillistä.) Paista 175 asteessa keskitasolla noin 13 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat hieman väriä.

Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien toinen pää siihen. Anna jähmettyä viileässä (jos maltat ).

 

Aavistuksen vähemmän jos olisin laittanut maitoa, niin näistä olisi tullut nätimpiä. Laitoin 0,75 desiä ja pursotusjälki ei näy yhtä nätisti paiston jälkeen kuin suklaasormissa.