Rivinrannassa on vaihteeksi vietetty nuukan emännän lauantaita eli leivottu kaikki jämät herkuiksi:
Mämmisämpylät:
75 g voita
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
1 tl suolaa
½ pkt (noin 250 g) mämmiä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl vehnälesettä
vehnäjauhoja
Sulata voi kattilassa, lisää maito ja mämmi, ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää suola, leseet, siemenet ja jauhoja, kunnes taikina on sopivan pehmeää. Vaivaa kimmoisaksi. Kohota lämpimässä.
Leivo sampylöiksi, kohota ja paista 250 asteessa reilu 10 minuuttia.
Hyviä olivat ja kivan värisiä. Tässä muodossa mämmi upposi myös lapsille .
Omenapiirakkaa tein myös, perussettiä:
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.