Kävi taas niin kuin käy noin viiden vuoden välein eli anoppi sai puhuttua minut poimimaan mustaherukoita. Tykkään kyllä syödä niitä suoraan pensaasta, mutta muuta käyttöä en keksi millään. Pakastimessa on mehujakin flunssan varalle viime vuosituhannelta asti...

Mutta voi ja sokerihan tekevät ihmeitä:

Kinuskiset mustaherukkamuffinit:

2 dl mustaherukoita

(½ dl sokeria)

1½ dl pilkottuja kermakaramellejä (Omar tms.)

200 g voita

2 munaa

1½ dl sokeria

½ dl rahkaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3½ dl vehnäjauhoja

 

Keitä perattuja mustaherukoita tilkassa vettä noin 5 minuuttia, laita sokeria halutessasi. Käännä levy ykköselle ja lisää pilkotut karkit. Hämmennä kunnes ne ovat sulaneet. Ota kattila levyltä ja laita voi sekaan sulamaan.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rahka. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi haalea mustaherukkaseos.

Jaa taikina muffinivuokiin, tästä tuli 16 kpl. Kannattaa käyttää muffinipeltiä, koska leviävät muuten. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Koristeeksi laitoin kermavaahtoa ja mustaherukoiden lisäksi kaikkea mitä pihalta löytyi, mansikat taitavat olla viimeiset tälle kesälle.

 

Aika hauskan värisiä näistä tuli ja ennen kaikkea hyvän makuisia, kinuski taittaa kivasti herukoiden kirpeyttä