Kolmas tällainen piirakka tälle satokaudelle. Ensimmäiset vein töihin lomaltapaluun kunniaksi, mutta ne jäi kuvaamatta.
Paistettu mustikkajuustokakku:
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
ripaus kardemummaa
Täyte:
100 g valkosuklaata
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl kuohukermaa
3 munaa
½ dl Baileys-likööriä (voi korvata kermalla)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
6 dl mustikoita
½ dl sokeria
50 g valkosuklaata
Tee ensin pohjataikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Voitele irtopohjavuoan reunat ja pingota pohjalle leivinpaperi. Painele taikina vuokaan jauhotetuin käsin, nosta reunalle parin senttimetrin verran. Laita vuoka viileään täytteen teon ajaksi.
Tee sitten täyte. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja munat kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää likööri, haalea suklaasula ja sokerit. Kaada seos vuokaan taikinan päälle. Sekoita mustikat ja sokeri, ripottele ne täytteen pinnalle tasaisesti.
Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla reilu puoli tuntia, sammuta uuni ja anna kakun kypsyä vielä jälkilämmössä tunnin ajan. Nosta kakku uunista ja vuole pinnalle valkosuklaalastuja (juustohöylällä helpointa). Jäähdytä, vapauta vuoan reuna (älä poista vielä) ja laita kylmään tekeytymään yön yli. Siirrä lautaselle ennen tarjoilua.
Jos käytät pakastemustikoita, lisää sokerin sekaan reilu ruokalusikallinen perunajauhoja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.