Ja lisää

Pähkinäsuklaakeksit:

75 g voita

200 g pähkinäsuklaata

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2½ dl sokeria

2 munaa

50 tummaa suklaata

 

Laita kylmä kuutioitu voi ja rouhittu pähkinäsuklaa vesihauteeseen kattilaan. Hämmennä seosta, kunnes se sulaa ja siirrä se sivuun jäähtymään.

Vatkaa munat vaaleaksi vaahdoksi.

Siivilöi isoon kulhoon jauhot ja leivinjauhe, lisää sokeri ja sekoita hyvin. Tee seoksen keskelle kuoppa ja lisää siihen munavaahto sekä voi-suklaa seos. Sekoita ainekset yhteen. Lisää lopuksi hienoksi rouhittu tumma suklaa.

Pyöritä taikinasta palloja leivinpaperille, jätä leviämisvaraa. Paista 180 asteessa reilu 10 minuuttia.

 

Tämäkin ohje on muokattu book.fi:n Keksit-kirjasta, alkuperäinen ohje nimellä Pekaani-suklaakeksit.