Ja lisää
Pähkinäsuklaakeksit:
75 g voita
200 g pähkinäsuklaata
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2½ dl sokeria
2 munaa
50 tummaa suklaata
Laita kylmä kuutioitu voi ja rouhittu pähkinäsuklaa vesihauteeseen kattilaan. Hämmennä seosta, kunnes se sulaa ja siirrä se sivuun jäähtymään.
Vatkaa munat vaaleaksi vaahdoksi.
Siivilöi isoon kulhoon jauhot ja leivinjauhe, lisää sokeri ja sekoita hyvin. Tee seoksen keskelle kuoppa ja lisää siihen munavaahto sekä voi-suklaa seos. Sekoita ainekset yhteen. Lisää lopuksi hienoksi rouhittu tumma suklaa.
Pyöritä taikinasta palloja leivinpaperille, jätä leviämisvaraa. Paista 180 asteessa reilu 10 minuuttia.
Tämäkin ohje on muokattu book.fi:n Keksit-kirjasta, alkuperäinen ohje nimellä Pekaani-suklaakeksit.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.