Kotilieden leivontalehdessä oli houkuttelevan näköinen ohje jouluisiin marenkeihin:
Piparminttumarengit:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl piparminttuaromia
punaista pastaväriä
Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon. (Ohjeessa oli Siroa, mutta käytin tavallista.) Nosta kulho vesihaudekattilan päälle niin, ettei vesi koske kulhon pohjaa. Anna veden poreilla hieman. Vatkaa sokeri ja valkuaiset napakaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on hieman jäähtynyt. Lisää piparminttuaromi loppuvaiheessa. (Ohjeessa oli 1/4 tl piparminttuöljyä, aromia tulee laittaa nelinkertainen määrä.)
Sivele pursotinpussiin punaisella pastavärillä muutama raita ja täytä pussi marenkivaahdolla. Pursota marengit (8 isoa tai 16 pienempää) leivinpaperille pellille ja paista 95 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Nämä maistuivat juuri siltä miltä näyttävätkin ja piparminttu taittaa kivasti marengin liikaa makeutta, nam!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.